4 érv egy szervezeti ombuds mellett.

1. Korai jelzőrendszerként funkcionál Meghatározza a potenciális új tendenciákat, feltárja a szervezetben előforduló érzékeny kérdéseket, előre jelzi és megakadályozza a munkahelyi konfliktusok eszkalációját.


2. Tájékoztatást nyújt Az informális csatornán beérkező információknak köszönhetően tájékoztatást nyújt a döntéshozóknak a szervezetben rosszul működő folyamatokról, a szervezeti morálról és az általános légkörről. Teljesség igény nélkül néhány olyan aggodalom, panasz, amelyekben az emberek inkább a bizalmas (teljes titoktartás) és informális platformot részesítik előnybe.


3. Költséget csökkent Tudtad hogy egy 10 fős cég havonta 962.250 forintot dob ki az ablakon a meglévő konfliktusaik miatt? Nem pedig a konfliktuskezelésére! A számításról bővebben itt tudsz olvasni.


4. Objektíven visszatükröz A funkciójának megfelelően működő szervezeti ombuds a szervet teljes egészére rálát, tisztában van az elakadásokkal, a problémák forrásaival. Mivel minden szervezeti egységtől független, pártatlan és nem rendelkezik döntési jogkörrel, így teljesen neutrális és objektív képet képes mutatni a cégvezetés részére. Olyat, amelyet senki más a szervezetben. Mindezeken felül a fennálló konfliktusok kockázatairól is beszámol.

Szervezeti ombuds egy olyan bizalmas vállalati konfliktuskezelő, aki megkönnyíti és időben előre jelzi a szervezet tagjai által megfogalmazott aggodalmak, panaszok rendszerszerű és méltányos kezelését. A szervezeti ombuds minden vállalati egységtől független és pártatlan személyként, teljes titoktartásban segíti átbeszélni egy kötetlen (informális) folyamat keretein belül a felmerülő problémákat, és feltárni a lehetséges opciókat. Az egyéni fókuszon túl, szisztematikusan jelzi az ismétlődő, káros folyamatokat, a rendszer problémáinak feltárásával támogatja az ügyvezetőt és HR-t.


Teljes cikk itt olvasható.

  • Facebook
  • LinkedIn

+36 30 4870031

©2020 by Mosonyi Diana- Vállalati Konfliktuskezelő. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now