4 érv egy szervezeti ombuds mellett.

1. Korai jelzőrendszerként funkcionál Meghatározza a potenciális új tendenciákat, feltárja a szervezetben előforduló érzékeny kérdéseket, előre jelzi és megakadályozza a munkahelyi konfliktusok eszkalációját.


2. Tájékoztatást nyújt Az informális csatornán beérkező információknak köszönhetően tájékoztatást nyújt a döntéshozóknak a szervezetben rosszul működő folyamatokról, a szervezeti morálról és az általános légkörről. Teljesség igény nélkül néhány olyan aggodalom, panasz, amelyekben az emberek inkább a bizalmas (teljes titoktartás) és informális platformot részesítik előnybe.


3. Költséget csökkent Tudtad hogy egy 10 fős cég havonta 962.250 forintot dob ki az ablakon a meglévő konfliktusaik miatt? Nem pedig a konfliktuskezelésére! A számításról bővebben itt tudsz olvasni.


4. Objektíven visszatükröz A funkciójának megfelelően működő szervezeti ombuds a szervet teljes egészére rálát, tisztában van az elakadásokkal, a problémák forrásaival. Mivel minden szervezeti egységtől független, pártatlan és nem rendelkezik döntési jogkörrel, így teljesen neutrális és objektív képet képes mutatni a cégvezetés részére. Olyat, amelyet senki más a szervezetben. Mindezeken felül a fennálló konfliktusok kockázatairól is beszámol.

Szervezeti ombuds egy olyan bizalmas vállalati konfliktuskezelő, aki megkönnyíti és időben előre jelzi a szervezet tagjai által megfogalmazott aggodalmak, panaszok rendszerszerű és méltányos kezelését. A szervezeti ombuds minden vállalati egységtől független és pártatlan személyként, teljes titoktartásban segíti átbeszélni egy kötetlen (informális) folyamat keretein belül a felmerülő problémákat, és feltárni a lehetséges opciókat. Az egyéni fókuszon túl, szisztematikusan jelzi az ismétlődő, káros folyamatokat, a rendszer problémáinak feltárásával támogatja az ügyvezetőt és HR-t.


Teljes cikk itt olvasható.

7 views0 comments

Would you like to know more, work with me, or ask me a question?

Contact Me
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Partners 

Concordia_logó_RGB_kozepes_(1).png
Image 7-13-20 at 1.32 PM.jpeg

©2020   Diana Mosonyi - Create harmony in a conflict- by copyright
Thank you for appreciating my works with referring my name when you using any content from the website.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now