Az időzítésen sok minden múlik! – Ebben segít egy szervezeti ombuds

Updated: Feb 16

Kevesen tudják, hogy mit csinál egy szervezeti ombuds, milyen szervezeti problémák kerülhetőek el a közreműködésével, és hogyan segíthet a vállalatoknak hosszú távon. Sorozatunk első részében ezeket járjuk körül.


Váratlanul felmondott egy kiváló munkavállaló?

Milyen jó lett volna tudni erről a felmondás előtt.


Demoralizált a csapat (nem produktívak és nem innovatívak)? 

Milyen jó lett volna tudni a demoralizálódás előtt, hogy mi ennek az oka és mire lett volna szükségük. 


Nem sikerült tartani a határidőt? 

Milyen jó lett volna hamarabb tudni, hogy milyen információ hol és miért akadt el.


Két vezető közötti ellentét a csoportok közötti együttműködésére is kihatott. 

Milyen jó lett volna feloldani a vezető közötti ellentétet, mielőtt a csoportra is kihatott volna. 


A gyors és pontos információáramlás elengedhetetlen a hatékony szervezeti működéshez, és a megfelelő teljesítmény eléréséhez.  

Azonban a konfliktust eredményező információk későn – amikor már felmondott, eszkalálódott, csorbult – azaz végstádiumban kerülnek a felszínre és jutnak el a cégvezetőhöz. Ez a világon mindenhol így van, sőt minél nagyobb a cég mérete, annál kevesebb szűretlen információ jut el a cégvezetéshez. 


De ezt másképpen is lehet!

Ebben segít egy szervezeti ombuds, azaz egy bizalmas vállalati konfliktuskezelő a szervezetben, aki megkönnyíti és időben előre jelzi a szervezet tagjai által megfogalmazott aggodalmak, panaszok rendszerszerű és méltányos kezelését. A szervezeti ombuds minden vállalati egységtől független és pártatlan személyként, teljes titoktartásban segíti átbeszélni egy kötetlen (informális) folyamat keretein belül a felmerülő problémákat, és feltárni a lehetséges opciókat. Az egyéni fókuszon túl, szisztematikusan jelzi az ismétlődő, káros folyamatokat, a rendszer problémáinak feltárásával támogatja az ügyvezetőt és a HR-t.

A klasszikus ombuds-cal ellentétben a szervezeti ombuds titoktartásban és informálisan, azaz formális folyamatok kiegészítéseként nyújt támogatást. Míg a klasszikus ombuds elsődleges feladata valamennyi állami szervnél az igazságszolgáltatás, a panasz alapján vizsgálat indítása, a jogsértőnek talált szerv értesítése és a panaszos jogainak képviselete, úgy a szervezeti ombuds feladata a stressz és feszültség oldása, károsan ismétlődő folyamatok előrejelzése, problémák eszkalációjának a megakadályozása, a lehetséges megoldások feltárása és megmutatása

Mindezek miatt a világban több, mint 100 nagyvállalat rendelkezik saját szervezeti ombuds személlyel. Ezek a vállalatok tisztában vannak az időzítés fontosságával, és azokkal az egyedi értékekkel, amelyeket csakis egy szervezeti ombuds képes a vállalat részére nyújtani.  A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány szervezeti ombuds irodával rendelkező vállalat: Mars, Chevron Corporation, McKinsey, Pfizer, SAP, OMV, Coca Cola, EATON, World Bank, továbbá az ENSZ különböző egységei (UNHCR, WHO, UN funds, WFP, ILO, WIPO).


Ezeknek a nagyvállalatoknak fontos a munkavállalói megbecsültség, lojalitás, a termelés maximalizálása, a fluktuáció csökkentése, az eszkalációk előrejelzése, költségek csökkentése, és egy objektív visszatükröződése a szervezet működésének.


Elmondható, hogy a sikeres és versenyképes vállalatoknál az információáramlás és pontossága létfontosságú. Azonban egy konfliktusokkal teli szervezetben ez nem tud létrejönni.  Amennyiben szeretnéd felmérni a szervezetedben előforduló konfliktusokat és megismerni azok kockázatait, keresd bizalommal Mosonyi Dianát, a Szervezeti Ombuds Egyesület Elnökét,


Az eredeti cikk itt jelent meg.

6 views0 comments

Would you like to know more, work with me, or ask me a question?

Contact Me
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Partners 

Concordia_logó_RGB_kozepes_(1).png
Image 7-13-20 at 1.32 PM.jpeg

©2020   Diana Mosonyi - Create harmony in a conflict- by copyright
Thank you for appreciating my works with referring my name when you using any content from the website.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now