Az idei Ombuds Világnap minden képzeletemet felülmúlta!!

Updated: Oct 20, 2020


  1. Egyrészt, az esemény előadói a szakma legjobb szakemberei közül kerültek ki.

  2. Másrészt, az eseményt az American Bar Association és az International Ombuds Association is hirdette. Ez a két intézmény szervezeti ombuds témában a világon a legismertebb, és a szakma legjobbai vannak benne jelen. Így az eseményünk hirdetése hihetetlen nagy elismerést jelentett.

  3. Harmadszor, annyian jelentkeztek, hogy le kellett zárni a jelentkezést a program megkezdése előtt, hiszen több mint 120-an regisztráltak, miközben a Zoom mindössze 100 embert enged be. Ilyen nagy izgalommal kezdődött a 2020-as Ombuds Világnap ünneplése.

Megtiszteltetés volt, hogy a konferencia első előadója Charles L. Howard, a Nemzetközi Ombuds Szövetség ügyvezető igazgatója volt, aki az ombuds tevékenység történelmi felvezetéssel kezdte előadását, kitérve az ombuds tevékenység evolúciójára, vagyis arra, hogy a svéd klasszikus ombuds szerepkörtől hogyan jutottunk el a mai a szervezeti ombuds szerepkörig. Mindezen túl kitért a szervezeti ombuds tevékenység alapvető elveire is: a függetlenségre, a pártatlanságra, az informalitásra, kiemelve a titoktartást és a bizalmasságot, amely valójában megkülönböztet egy ombuds személyt a szervezet bármelyik másik szereplőjétől. Az ombuds személy, minden szervezeti egységtől függetlenül, a munkavállalói problémákra – visszaélésre, mobbingra, munka morálból, vagy különböző kommunikációs / vezetői stílusból adódó félreértésekre –nyújt támogatást.

Ezt követően Nora Galer, az ENSZ Ombuds Irodájának egykori igazgatója mesélte el, hogyan jött létre az első szervezeti ombuds iroda az ENSZ-ben a 2000-es évek elején. Az egykori igazgató a már említett alapelveken túl kiemelte, hogy egy szervezeti ombuds személy nem rendelkezik sem döntéshozói jogkörrel, sem kivizsgálási kapacitással. A szerepkör célja a különböző munkahelyi konfliktusok méltányos és igazságos kezelése, a jó munkahelyi légkör fenntartása érdekében.

A második panelbeszélgetés témája a külső és belső ombuds tevékenység előnyeiről és kihívásairól szólt Lynne Chaillat a McKinsey és Camilo Azcarate, az European Southern Observatory ombuds személye közötti párbeszéd keretein belül. Az elsődleges előny egy belsős kolléga kinevezése mellett, hogy a már kialakult kapcsolatainak, bizalmi hálójának, és a szervezet kultúra ismeretének köszönhetően könnyebben tud érvényesülni a szervezetben, ellenben egy kívülről érkező személlyel, akinek mindezeket először ki kell alakítania. Ugyanakkor a függetlenség, pártatlanság és titoktartás megtartása könnyebben fenntartható egy kívülről érkező személy esetében, mint a belső munkatárséban.

A konferencia utolsó részében a jövőbe mutató online működés lehetőségeit és kihívásait mutatta be egyrészt Alberto Elisavetsky, az ODR Latinamerica (Online Vitarendezés Latinamerica) elnöke, aki előadásában az Internet adta lehetőségekről beszélt. Másrészt Bruce MacAllister, a Business Excellence Solutions ügyvezetője, aki az online vitarendezés előnyeiről beszélt, kiemelve az egyszerű hozzáférhetőséget, illetve az online tér kihívásairól, főként a titoktartásról és bizalmassággal kapcsolatos aggodalmakról.

Köszönjük a rengeteg támogatást és az aktív részvételt.

See you next year!

24 views0 comments

Would you like to know more, work with me, or ask me a question?

Contact Me
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Partners 

Concordia_logó_RGB_kozepes_(1).png
Image 7-13-20 at 1.32 PM.jpeg

©2020   Diana Mosonyi - Create harmony in a conflict- by copyright
Thank you for appreciating my works with referring my name when you using any content from the website.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now