Munkavállalói konfliktusforrások

Frissítve: aug 25

1. Személyiség-összecsapások A csapaton belüli „személyiség-összetétele” felborulhat, amikor új munkavállaló csatlakozik, vagy amikor két kolléga hirtelen kiesik. Az egyének sok esetben ellenállva reagálnak az új és nehezen kezelendő helyzetre. Ilyen esetekben a produktivitás és a teljesítmény csökkenése figyelhető meg.


2. Irreális igények és elvárások A munkahelyi konfliktusok gyakran akkor fordulnak elő, amikor a munkáltatók figyelmen kívül hagyják a munkavállalók igényeit, vagy irreális elvárásokat állítanak fel. Például: olyan beosztást adnak, amely megnehezíti a munkavállaló a gyermekgondozási feladatok elvégzésében. Ilyenkor az egyén munkamoráljának és a döntés minősége csökkenésére lehet számítani.


3. Üzleti értékek A legtöbb embernek nagyon világos elképzelései vannak arról, hogy mit gondolnak méltányosnak, tisztességesnek és ezeket a szervezet szabályzatainak és folyamatainak tükrözni szükséges. Például: tisztességes és etikus eljárások betartása a munkahelyi problémák esetén. Ezeknek hiánya a munkavállalói elkötelezettségét és lojalitást redukálja.


4. Növekszik a munkaterhelés Sok esetben a megnőt munkavállalói munkaóra száma, a munkavállalóra nehezedett nyomásként jelentkezik, ami minden esetben munkahelyi konfliktust eredményez, hiszen a kezeletlen terhelés frusztrációt és haragot vált ki. Ez demoralizációt, teljesítmény csökkentést, és lojalistás elvesztését is eredményezi.


Neked melyik okoz konfliktusforrást?

  • Facebook
  • LinkedIn

+36 30 4870031

©2020 by Mosonyi Diana- Vállalati Konfliktuskezelő. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now