Munkavállalói konfliktusforrások

Updated: Aug 25, 2020

1. Személyiség-összecsapások A csapaton belüli „személyiség-összetétele” felborulhat, amikor új munkavállaló csatlakozik, vagy amikor két kolléga hirtelen kiesik. Az egyének sok esetben ellenállva reagálnak az új és nehezen kezelendő helyzetre. Ilyen esetekben a produktivitás és a teljesítmény csökkenése figyelhető meg.


2. Irreális igények és elvárások A munkahelyi konfliktusok gyakran akkor fordulnak elő, amikor a munkáltatók figyelmen kívül hagyják a munkavállalók igényeit, vagy irreális elvárásokat állítanak fel. Például: olyan beosztást adnak, amely megnehezíti a munkavállaló a gyermekgondozási feladatok elvégzésében. Ilyenkor az egyén munkamoráljának és a döntés minősége csökkenésére lehet számítani.


3. Üzleti értékek A legtöbb embernek nagyon világos elképzelései vannak arról, hogy mit gondolnak méltányosnak, tisztességesnek és ezeket a szervezet szabályzatainak és folyamatainak tükrözni szükséges. Például: tisztességes és etikus eljárások betartása a munkahelyi problémák esetén. Ezeknek hiánya a munkavállalói elkötelezettségét és lojalitást redukálja.


4. Növekszik a munkaterhelés Sok esetben a megnőt munkavállalói munkaóra száma, a munkavállalóra nehezedett nyomásként jelentkezik, ami minden esetben munkahelyi konfliktust eredményez, hiszen a kezeletlen terhelés frusztrációt és haragot vált ki. Ez demoralizációt, teljesítmény csökkentést, és lojalistás elvesztését is eredményezi.


Neked melyik okoz konfliktusforrást?

2 views0 comments

Would you like to know more, work with me, or ask me a question?

Contact Me
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Partners 

Concordia_logó_RGB_kozepes_(1).png
Image 7-13-20 at 1.32 PM.jpeg

©2020   Diana Mosonyi - Create harmony in a conflict- by copyright
Thank you for appreciating my works with referring my name when you using any content from the website.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now